Wandel verslag Pieterpad 2023

Vrijdag 5 mei, ben ik samen met mijn ouders naar het noorden van het land vertrokken en 7 mei na een gezamenlijk avond maal ingekwartierd in het hotel "Wadden genot" in Pieterburen waar de bedoeling was om 8 mei met de wandeltocht te gaan starten. Helaas heb ik die dag een stevige migraine gehad waardoor het starten is verplaatst naar 9 mei en zodoende nog in Pieterburen ben . 

 

Pieterburen zelf heeft geen supermarkt of iets dergelijks daarvoor zou je als je geen auto hebt te voet 5,8 km naar Eenrum moeten gaan . 

 

Ga zometeen het " badhuis " eens verkennen waar ik hopelijk een paar baantjes kan trekken en vervolgens vroeg in bed om morgen na het ontbijt wel te kunnen starten met de wandeltocht.

 

Dag 1 Pieterburen>Groningen

Zo de kop is er af , maar daarvoor vele kleine kopjes onder de voeten er bij . 

Vanochtend na een heerlijk uitgebreid ontbijt dan eindelijk gestart en het was even zoeken waar en hoe de weg wijzers van het Pieterpad aangebracht waren want zo duidelijk is dat dan toch niet aangegeven . Gelukkig heb ik bij de receptie een boekje van het 1e gedeelte van het Pieterpad kunnen kopen met daarin de etappe kaarten en zodoende heb ik na een paar omwegtjes het genoemde pad eindelijk mogen gaan bewandelen en je komt door een paar prachtige dorpjes heen waar de tijd heeft stilgestaan . Maar de mensen groeten vriendelijk en wijze je ook wel weer de goeie kant op mocht het even weer onduidelijk worden .. 

Maar met het dreigende weer dat het na 1600 blijft regen tot vanacht 0300 ben ik bij Winsum verder naar Groningen (Stad) gegaan om daar op het schip de gouden bodem te bivakkeren tot denk ik donderdag want morgen is ook regen met onweersbuien aangekondigd en op de openvelden hier in de provincie Groningen is dat nu niet iets waar ik echt op zit te wachten en kan na deze etappe ook het een en andere aanpassen voor de rest van de tocht . Dus na een best intensieve dag nu zometeen lekker onder de dekens en morgen even een beetje meehelpen het schip schoon te maken en te tanken en dan gaat het verhaal weer verder op naar Zuidlaren dan .

 

Mensingeweer.

Het oude Diepje 

Groningen>Groningen

Oftewel over de voortgang op het Pieterpad is niet veel te melden , ben hier nog een extra dag gebleven om het schip weer een beetje op orde te krijgen zo heb ik met behulp van een "wallie" ( een soort sloepje) de buitenkant van de " gouden bodem" de roest plekken weten weg te werken met een middel de bestwel bijtend is zeker als je kleine wondjes hebt waar van je niet wist dat je ze had .. maar met behulp van dat spul wel in een keer de volledige aandacht krijgen .. 

En toen dat op orde was de boel onder dek lopen stofzuigen en dweilen en toen was het ook alweer avond geworden .

Morgen nog eventjes klein beetje helpen en dan gaat de tocht weer verder voor vandaag ,gute Nacht Freude es ist Zeit um ins Bett zu gehen nach dem Bier was Meent das für mich hatt lassen stehn. 

Het schip de gouden bodem aan  het Eemskanaal in Groningen

 

 

 

Zuidlaren (of beter gezegd Noordlaren) naar Rolde.

 D-day om precies te zijn en nu niet in het Keltische Normandië maar tussen de Hunnebedden in Drenthe.

En waarom D day ? 

Omdat ik deze reis begonnen ben met als doel (en), het rustig kunnen nadenken hoe en wat ik verder ga doen met mijn leven , en ik in plaats van het afleggen van lange afstanden te voet nu ook eens heb geprobeerd te genieten van een wandeling en niet het afranselen van mijn lichaam nog eens over wilde gaan doen . Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik ga stoppen met deze wandeling om de volgende redenen : Nederland is zo absurd geworden dat zodra je helemaal terug wilt naar de basis van ons menselijk bestaan ( nou ja helemaal basis ....wel nog met kleren aan en goeie schoenen plus een iets te slechte qualiteit defensie rugzak ,maar wel een geweldige goeie qualiteit slaapzak ook al vult de slaapzak alleen al de hele rugzak en moet je nog maar zien hoe de rest er bij moet ... ) je dat behoorlijk in de kosten gaat lopen ... Want Staatsbosbeheer heeft tegenwoordig ook drones,  dus de pakkans wat het wild kamperen betreft is in hun voordeel gegroeid , en dat kost in mijn nadeel 150 euro, en die gok is mij te duur .. dus blijft als enige optie over , je naar de regels te gedragen en wel de regels van Staatsbosbeheer .. en dat betekent dat de wandelwegen verboden zijn vanaf zonsondergang tot zonsopgang dus bij een afstand van 24 kilometer met ruim 34 kilo is het rustig wandelen enigszins toegestaan maar als je dan rond 19.00 uur nog over het Balloërveld moet begint de stress lichtelijk te stijgen .. want enkel in Rolde was er een ( voor mij dan ) betaalbare slaap plek voor 18euro op een stukje gras zonder tent . En dit ging al de hele tijd zo 18 euro en een keer 16, 50 en het toppunt was 23,00  en ik snap echt wel dat onderhoud etc.  geld kost maar als het grasmaaien van pak hem beet 6 vierkante meter 23,00 euro moet kosten ga ik als profmaaier een nieuwe carrière starten ... Nee de lol is er af en ergens vroeg ik bij mensen om wat water voor mijn veldfles en kreeg als antwoord : liever niet want we hebben het zelf ook nodig , . En dat zag ik inderdaad want de 2 SUV's met een gazon in formaat voetbalveld en kast van een huis met rieten dak .. ja dat heeft allemaal water nodig ... Dus heb ik besloten er een punt achter te zetten en ga dit pad ook niet meer later ofzo verder bewandelen .  Daarvoor hebben onze oosterburen prachtige gebieden en zijn voor wandelaars veel toegankelijker en het is evt.  als je moet overnachten ergens beter  financieel te behappen... Dus helaas , voor Pieterpad , de groeten , maar niet het einde van de wandeltochten die zeker snel weer worden ondernomen .. Met de wandeltocht ben ik weliswaar gestopt, maar over mijn andere doel mag ik niet mopperen, hiermee kan ik weer aan de slag.